Uncategorized

Hur blir man populär i Instagram?

Det kan verka som en slump att vissa konton får många följare på Instagram och andra inte. Faktum är att det finns en hel vetenskap bakom vilka som får följare och likes samt vilka som inte får det. Med några enkla tips kan du öka ditt följarantal, antal likes och besökare utan att för den sakens skull spamma dina följare eller ta till oseriösa metoder.

Innehållet

Det allra mest grundläggande tipset för att bli mer populär på Instagram är att göra bra innehåll. Se till att alla bilder du lägger upp ser bra ut och passar med resten av bilderna i ditt flöde. Tänk alltid lite extra på din bildtext, en bra bildtext gör att besökaren får ytterligare en positiv upplevelse av din Instagram. Se till att du lägger upp poster och stories ofta.

Taktiken

Om du följer stegen ovan får du ett snyggt konto med frekvent och underhållande innehåll. Utöver det finns det andra knep att ta till för att nå fler användare. Hashtags som matchar ditt flöde hjälper personer att hitta dig. Om du inte vill att taggarna ska ta upp plats i din bildtext kan du göra en ny kommentar med dina hashtags. Hitta rätt hashtags för ditt konto genom att använda sökfunktionen.

Personer som lägger upp bilder under den tid på dygnet då flest användare är aktiva har större chans till likes. En enkel tumregel är att lägga upp bilder efter att gemene man slutar jobbet. Genom att göra om ditt konto till ett företagskonto får du detaljerad information om när dina följare är inloggade samt annan intressant statistik. Det kostar inget och går fort att ordna med hjälp av dina inställningar.