Uncategorized

Bloggar som gör dig till en fantastisk fotograf

Det är allt fler människor som blir intresserade av fotografering. Detta är antagligen inte så konstigt; idag har de flesta per automatik tillgång till en kamera eftersom dessa är inbyggda i mobiltelefonerna. Dock kräver professionell fotografering en viss nivå av kunskap; alla kan ta bilder men långt ifrån alla har känsla för komposition. Här ska vi titta på några olika bloggar som gör dig till en mästerfotograf på nolltid!

Lär känna din kamera

En av de första som är värda att nämna är den blogg som drivs av företaget Scandinavian Photo. Här finns en mycket läsvärd och användbar fotoskola som bland annat tipsar om kamerans utlösarlägen och fokusering – ja, allt det som kan vara bra att veta för att lära känna sig egen kamera och de funktioner som faktiskt finns. Här finns mycket matnyttigt som kan vara intressant även för den lite mer erfarne.

Bloggar som inspirerar

Vill du lära dig att ”tämja ljuset”? Detta och mycket mera handlar bloggen ”Fotosidan” om. Allt om kamerans bländare behandlas i del 1 av denna mycket intressanta fotoskola, där vi bland annat får lära oss mera om ljusinsläpp och skärpedjup. Det finns självklart mycket mera att botanisera bland här och vi får se många exempelbilder som garanterat kommer inspirera till att ge sig ut och fotografera.

För den som inte har något emot att läsa material på engelska finns bland annat den mångsidiga bloggen Digital Photography School, där besökaren kan få mängder av tips inom olika områden. Här får du bland annat lära dig att fotografera mat, vintriga landskap samt läsa om hur du fångar de där riktigt härliga höstfärgerna på bästa sätt. Här får du också tips på kamerautrustning och liknande.